هنگام خرید پرینتر و مراجعه به بازار دستگاههای اداری، بدون شک نام پرینترهای جوهری و لیزری را شنیدهاید. برای اینکه به سرعت انتخاب کنید و بهترین خرید را داشته باشید، باید در مورد پرینترها و کارکردی که دارند بدانید. در ادامه مقاله قصد داریم، تفاوت پرینترهای جوهرافشان و لیزری را شرح داده تا انتخاب و خرید پرینتر را برای شما آسان کنیم.
دسترسی سریع
Toggleاجازه دهید قبل از اینکه به فرق پرینترهای جوهرافشان و لیزری بپردازیم، در مورد هریک توضیحی جامع و کاربردی بدهیم. پرینترهای جوهرافشان در دهه هشتاد میلادی، به بازار دستگاههای اداری عرضه شدند. نامی که این پرینترها دارند، به خوبی فرایند چاپ را در پرینتر تشریح میکند.
پرینترهای جوهر افشان با پاشیدن ذرات کوچک جوهر در یک ورق کاغذ کار می کنند. این ذرات ریز توسط سوزنهای نازلی که در هد پرینتر وجود دارد، روی کاغذ پاشیده میشوند. پاشیدن جوهر، باعث بوجود آمدن تصاویر رنگی یا سیاه و سفید با کیفیتی می شود.
باید بدانید که کارتریجها براساس نوع پرینتری که دارید، به دو دسته جوهری و تونری تقسیم میشوند. همانطور که از اسمشان پیداست کارتریجهای جوهری، سازگار با پرینتر جوهرافشان هستند. این کارتریجها نیز از نظر رنگبندی، به دو دسته کارتریج مشکی و یک کیت سه رنگ تقسیم میشوند. کیت سه رنگ شامل، رنگهای اصلی آبی، قرمز و زرد است.
پرینترهای جوهری، از این سه رنگ برای ساختن رنگهای مختلف استفاده میکنند. در بعضی از پرینترها برای ساختن رنگ سیاه هم از ترکیب همین سه رنگ اصلی استفاده میکنند که باعث مصرف بیش از اندازه جوهر و البته کاهش سرعت پرینت میشود. علاوه بر آن رنگ سیاهی که به این صورت تولید میشود به آبی و یا به سبز تمایل دارد که برای پرینت گرفتن از یک متن مناسب نیست.
برای اینکه در یک پرینتر جوهر افشان رنگ سیاه را بدرستی داشته باشید احتیاج به پرینتری دارید که یک کارتریج مجزا برای رنگ سیاه داشته باشد. در چنین شرایطی باید حداقل دو کارتریج وجود داشته باشد. یکی برای سه رنگ اصلی ( آبی – قرمز – سبز ) و یکی برای سیاه که به سی ام وای کی معروف است. بهترین ساختار برای یک پرینتر جوهر افشان کارتریجهای مجزا برای هر رنگ است که در صورت لزوم فقط کارتریجی را که رنگ آن تمام شده عوض می کنید.
همانطور که اشاره کردیم، پاشیدن جوهر روی کاغذ، توسط سوزنهای بسیار ریزی که روی هد پرینتر قرار دارند انجام میگیرد. هد پرینتر یکی از بخشهای اساسی پرینتر جوهری محسوب شده و خرابی آن میتواند کارکرد دستگاه را دچار اختلال کند. اگر از کارتریج پرینتر به طور مستمر و مدام استفاده نشود، جوهر درون کارتریج خشک شده و سوزنهای نازل و در نهایت هد پرینتر را دچار گرفتگی میکند. در چنین شرایطی شما میتوانید تمیز کردن هد پرینتر را به صورت دستی و یا خودکار انجام دهید. یک عکس خوب بوسیله یک پرینتر سی ام وای کی چاپ می شود و برای عکسهای با کیفیت حرفه ای به یک پرینتر شش رنگ احتیاج دارید که یک آبی روشن و یک قرمز روشن علاوه بر رنگهای ذکر شده دارد. این نوع پرینتر برای چاپ عکس بسیار عالی بوده ولی برای پرینت گرفتن از یک متن ضعیف عمل میکند.
یکی از ویژگیهای پرینتر جوهرافشان، استفاده از جوهر برای چاپ اسناد و مدارک است. اما اصلیترین ویژگی این پرینتر، که اغلب باعث انتخاب این دستگاه توسط عکاسان میشود، چاپ بسیار با کیفیت عکسها و اشکال گرافیکی است. اگر عکاس هستید و یا چاپ نمودارهای رنگی و بروشور در کار برای شما اهمیت زیادی دارد، پرینترهای جوهرافشان را انتخاب کنید، زیرا این چاپگرها برای این کار ساخته شدهاند.
ضمن اینکه اغلب پرینترهای جوهری، از ابعاد و اندازههای بسیار مناسبی برخوردار هستند و فضای بسیار کمی را در محیط اشغال میکنند. نکته دیگری که باید در مورد پرینترهای جوهری بدانید این است که، این دستگاهها در حین کار و چاپ فایلها سروصدای زیادی نمیکنند. تمامی این ویژگیهای منحصر به فرد سبب میشود، بسیاری از افراد طرفدار پرینتر جوهری باشند.
پرینترهای لیزری نیز مانند، پرینترهای جوهری از اواسط دهه هشتاد میلادی وارد بازار شدند.
پرینترهای لیزری سیاه و سفید اساس کارکردشان مشابه دستگاه فتوکپی است. پرینتر لیزری یک متن را با فونتهای تیز به خوبی و با سرعتی برابر ۶ تا ۸ ورق در دقیقه و برای تصاویر گرافیکی با سرعت ۲ ورق در دقیقه چاپ میکند. این پرینترها برای چاپ متن بهترین انتخاب هستند، بخصوص اگر با متون ریزتر از حد معمول یا درشتتر از حد معمول سر و کار دارید. چاپگر لیزری از کاغذ معمولی هم به راحتی پرینت میگیرد و با اندازههای مختلف کاغذ هم نسبت به پرینترهای دیگر بی دردسر ترند. به طور کلی اگر نیازی به چاپ عکس ندارید، پرینترهای لیزری را انتخاب کنید.
اجازه دهید کمی در مورد کاتریج پرینتر لیزری نیز، به شما بگوئیم. زیرا قطعات به کار رفته درون کارتریج لیزری، بسیار متفاوت از کارتریج جوهری است. درام، مگنت، تونر و داکتر بلید برخی از قطعات کارتریج لیزری هستند که، خرابی هر یک از آنها میتواند از کیفیت چاپ بکاهد.
همانطور که اشاره کردیم، پرینترهای لیزری اسناد و متون را با سرعت و کیفیت بالایی چاپ میکنند. بنابراین اگر حجم کاری بالایی دارید و بایگانی و پرینت متنهای سیاه و سفید برای شما اهمیت زیادی دارد، پرینترهای لیزری را انتخاب کنید.
نکته دیگری که باید در مورد پرینترهای لیزری بدانید این است که، چاپگر لیزری از ابعاد و اندازه بزرگی برخوردار است و وزن بالایی دارد. پرینترهای لیزری خود به دو دسته تک رنگ و رنگی تقسیم میشوند. پرینترهای لیزری رنگی، دارای یک کارتریج سیاه و سه کارتریج رنگی قرمز، آبی و زرد هستند. پرینترهای لیزری تک رنگ، تنها از کارتریج مشکی استفاده میکنند.
با ویژگی و کاربرد پرینترهای جوهری و لیزری آشنا شدید، نوبت آن رسیده است که در مورد فرق پرینترهای جوهرافشان و لیزری بدانید. در ادامه مقاله شما را با این تفاوتها آشنا خواهیم کرد.
اکنون برای شما، این پرسش به وجود آمده است که، کیفیت چاپ کدام چاپگر بهتر است؟ در پاسخ به این پرسش باید بگوئیم که، این بستگی به نیاز و انتخاب شما دارد. به کاربردهای اصلی این پرینترها اشاره کردیم، گفتیم که پرینتر جوهری برای چاپ عکس و پرینتر لیزری برای چاپ متون بسیار مناسب هستند. بنابراین بسته به نیازی که از دستگاه دارید، چاپگر مناسب خود را انتخاب کنید. بهتر است قبل از خرید دستگاه نیز، به خوبی در مورد پرینتر و انواع آن مطالعه کرده تا بهترین انتخاب را داشته باشید.
اکثر متخصصان شارژ کارتریج در پرینترهای جوهرافشان را توصیه نمیکنند، اما اگر مایل هستید خود این پروسه را انجام بدهید میتوانید از مغازههای کارتریج و دستگاههای اداری کیت مخصوص شارژ کارتریج جوهری را خریداری کنید. این کیت شامل پایه شارژ، جوهر، سرنگ و سوزن است. بعد از انجام پروسه شارژ کارتریج، باید هواگیری آن را نیز انجام دهید تا کیفیت چاپ افت نکند. شارژ کارتریج در پرینتر لیزری نیازی به سرنگ و جوهر ندارد و شما فقط باید تونر مخصوص و سازگار با پرینتر خود را انتخاب کنید. به یاد داشته باشید اگر این امر به درستی انجام نگیرد، با نشت پودر در پرینتر لیزری مواجه خواهید شد و باید برای تعمیر پرینتر اقدام کنید.
WhatsApp us